Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Умови доступності закладу для навчання осіб

з особливими освітніми потребами

В Динівецькому НВК Динівецької сільської ради, Новоселицького району, Чернівецької області створенні сприятливі умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами, у тому числі й для дітей з інвалідністю. У наявності  пандус.

На даний час створені інклюзивні класи в шкільному відділені. Усі основні приміщення закладу мають природне освітлення. Світло на робочі місця падає ліворуч. При оздоблені навчальних приміщень враховано  такі вимоги: стіни світлих тонів; меблі, парти – кольору натурального дерева; класні дошки темно-зеленого кольору, стелі, двері, віконні рами – білі. Розташування меблів і обладнання, декоративних рослин сприяє максимальному використанню денного світла і рівномірному освітленню приміщень. З вересня по травень у приміщеннях рівень освітлення підвищується за допомогою штучного освітлення –люмінесцентних ламп. У закладі дотримується повітряно – тепловий режим. Приміщення обладнані системами центрального опалення та вентиляції, що забезпечують сприятливі мікрокліматичні умови внутрішнього середовища. Чистота повітря у закладі забезпечується  регулярністю вологого прибирання, використанням всіх  видів провітрювання (наскрізне, кутове, однобічне).

Навчальні меблі класних кімнат відповідають віковим та морфо функціональним особливостям дітей, враховується специфіка навчально-виховного процесу.

Шкільна та пришкільна території підтримуються в належному стані. Територія, будівлі, приміщення належно художньо-естетично оформлені.

Заклад повністю забезпечений необхідними навчальними площами.

Директор НВК:                                      Валентина ЧУБРЕЙ