День пам’яті жертв Чорнобильської трагедії .

ЧОРНОБИЛЬ…БІЛЬ…ТРАГЕДІЯ…
Чорнобиль… Це слово стало символом горя і страждання, покинутих домівок. Минуло 35 років від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія— техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей.
У нашому закладі проведено онлайн-виступ
» Чорнобиль — наш біль, наша тривога» ( учні 8- 9 класів, учителі Клим А.В., Продан Ю.І.), здійснили віртуальну екскурсію у Національний музей «Чорнобиль»( 5-11класи), переглянули відео «Казка про Чорнобиль»( учні 1-4класів).
Луна Чорнобиля з часом не стихає.
Ще сотні років буде тягтися чорнобильський слід крізь життя як нині живучих, так ще і ненароджених людей, доля яких тепер пов’язана з наслідками аварії на ЧАЕС, вони втрачають здоров’я, ламаються тисячі доль. Могутність і безсилля людини продемонстрував Чорнобиль.
І застеріг, не упивайся своєю могутністю, людино, не жартуй із ним. Тому що ти причина, але ти і наслідок.
Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу.
Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою. Священна пам’ять про ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу!
ПАМ’ЯТАЙМО!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *