La 3 martie 2023 a avut loc o întâlnire a comunității profesionale a profesorilor de limba și literatura română în baza Liceului Dinăuți.

Profesorii de la liceu și-au împărtășit experiența de lucru.

Ludmila Danilova, profesoară de limba și literatura  (română și universală), Profesor –metodist, a vorbit despre particularitățile predării cursului „Jurnalistica—ca știință a artei” în clasele superioare, a demonstrat programa de autor a cursului facultativ ”Jurnalistica” pentru clasa a X-a. În discursul ei , s-a exprimat  despre bazele artei oratorice și despre rolul cuvântului și al vorbirii  în public, a prezentat unele modele de elemente retorice folosite  la lecțiile de literatura română.

Maria Istratii, profesoară de limba și literatura  (română și universală), Profesor-superior, a vorbit despre metodele de învățare interactivă la orele de limba si literatura română, a demonstrat crâmpeie din activitatea sa pedagogică.

Raisa Savca, profesoară de limba și literatura  (română și universală), Profesor-superior, a vorbit despre experiența ei de muncă în clasa a V-a a NȘU, a demonstrat un fragment dintr-o lecție de literatură și a realizat, exerciții și jocuri interactive cu profesorii.

Profesorii au rămas încântați de excursia petrecută în muzeul istorico-etnigrafic al liceului Dinăuți, condus de profesoara de istorie, Profesor –metodist, Larisa Stoian.

Iryna Katan, consultant al CU „Centrul PRPP”, a demonstrat posibilitățile de dezvoltare profesională și a vorbit despre particularitățile planificării unei traiectorii individuale de dezvoltare profesională.

În cele din urmă, Mariana Ilik,  psihologul practic din liceu, a efectuat un mic curs de formare privind prevenirea epuizării profesionale.

Întâlnirea s-a dovedit a fi productivă, profesorii au avut ocazia să comunice, să participe la diverse jocuri didactice și să facă schimb de experiență.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *