Звіт директора Динівецького ліцею

Звіт директора

Динівецького ліцею

Новоселицької міської ради перед колективом та громадськістю про діяльність закладу

у 2021-2022 навчальному році.

РОЗДІЛ І. ОСВІТНЄ СЕРЕДОВИЩЕ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ

Освітній процес у Динівецькому ліцеї розпочався відповідно до структури навчального року з 01 вересня 2021 року та тривав по 27 травня 2022 року. Навчальні заняття організовані відповідно до розкладу занять, затвердженого директором освітнього закладу та семестровою системою:       І семестр з 01 вересня 2021 р. по 24 грудня 2021 р; ІІ семестр з 10 січня по 27 травня 2022 року.

Однією з важливих умов для освітнього процесу є безпечне та комфортне освітнє середовище. Ми постійно працюємо над його оновленням та покращенням.

Територія та приміщення закладу відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. На території відсутні колючі дерева, кущі, гриби та рослини з отруйними властивостями; освітлюється у вечірній та нічний час.

Територія закладу огороджена.

Спортивний майданчик облаштований, знаходиться в задовільному стані: наявні футбольне поле, волейбольне поле, бігова доріжка, наявний дитячий майданчик для вихованців дошкільного підрозділу.

На подвір’ї закладу освіти в деяких місцях пошкоджено асфальтне покриття, яке потребує відновлення.

Подвір’я достатньо озеленене, клумби охайні, насаджені декоративні квіти, покіс та обрізка дерев здійснюються за необхідністю.    

 У закладі освіти наявна власна газова котельня.

Слюсарна та столярна майстерні, спортивний зал потребують оновлення матеріально-технічного забезпечення. У кабінеті інформатики необхідно частково замінити комп’ютерну техніку.

До кожного кабінету у закладі освіти проведено кабельний Інтернет.

Оформлення приміщень мають навчально-пізнавальну, мотивуючу, розвиваючу складові.

Більшість комп’ютерів мають технічні засоби та інструменти контролю щодо безпечного користування мережею Інтернет.

Практично всі здобувачі освіти проінформовані щодо безпечного використання мережі Інтернет. З батьками проводиться профілактична робота щодо попередження кібербулінгу та безпечного використання мережі Інтернет, що підтверджує більшість опитаних батьків (78%). Питання попередження кібербулінгу розглядалися на загальношкільних батьківських зборах та на засіданні учнівського самоврядування.

Навчальні приміщення початкових класів в достатній мірі обладнані засобами навчання відповідно до вимог НУШ.

У закладі освіти наявні внутрішні туалети на І поверсі окремо для дівчаток і хлопчиків. Туалети відремонтовані, утримуються в належному стані, з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог. У туалетах для миття рук підведена холодна та гаряча вода. Наявні електрорушники.

У приміщеннях закладу освіти дотримується повітряно-тепловий режим. Приміщення систематично прибираються та провітрюються.

Усі приміщення закладу освіти відремонтовані, естетичні, частина вікон та дверей замінена на енергозберігаючі.

Для забезпечення питного режиму використовуються змінні кулери. Однак, у час карантину питний режим дотримується кожним учнем індивідуально, відповідно до вимог здійснення протиепідемічних заходів. Наявні антисептичні засоби.

На час карантинних обмежень усі учасники освітнього процесу дотримуються вимог Регламенту роботи Динівецького ліцею Новоселицької міської ради Чернівецької області на 2021-2022 навчальний рік (педрада №1 від 31.08.2021р), в умовах адаптивного карантину.

Кількість здобувачів освіти не перевищує проєктну потужність закладу освіти та ліцензований обсяг.

Навчальні кабінети початкової школи непрохідні, розташовані на І та ІІ поверхах, кабінети для учнів 5-11 класів – на ІІ, ІІІ поверхах.

Приміщення закладу освіти використовуються раціонально, комплектування класів відбувається з урахуванням чисельності здобувачів освіти та площі навчальних кімнат. Є робочі місця для педагогічних працівників.

Заклад освіти забезпечений навчальними кабінетами і приміщеннями, необхідними для реалізації освітньої програми та забезпечення освітнього процесу (кабінети хімії, фізики, математики, історії, біології, інформатики, географії, української мови, румунської мови, англійської мови,французької мови, майстерні, спортивний зал, актова зала, бібліотека, лаборантська для хімії, лаборантська для фізики). У кабінетах хімії, фізики, математики, історії, біології, географії наявна достатня кількість обладнання.

Ліцей забезпечений пожежними виходами, вільними шляхами евакуації, ізоляція електричної проводки справна. Є чіткий розподіл повноважень з охорони праці серед адміністрації закладу. Облаштування навчальних кабінетів, спортивного залу, відповідає вимогам охорони праці та безпеки життєдіяльності. Наявне занулення і заземлення електрообладнання, яке використовується.

Здобувачі освіти та працівники закладу освіти обізнані з вимогами охорони праці, безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки, правилами поведінки в умовах надзвичайних ситуацій і дотримуються їх. Регулярно проводяться інструктажі та навчання з охорони праці, безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки, як серед працівників, так і учнів під час проведення уроків (практичних занять) з інформатики, хімії, фізики, біології, фізичної культури із записом у відповідних журналах реєстрації інструктажів. Проводяться практичні заняття із відпрацюванням шляхів евакуації у разі надзвичайної ситуації.

У закладі ведеться вся необхідна документація з охорони праці, безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки, поведінки в умовах надзвичайних ситуацій, відповідно до вимог законодавства.

В закладі наявна пожежна сигналізація.

За результатами анкетування учасників освітнього процесу в закладі дотримуються розробленого алгоритму дій у разі нещасного випадку із здобувачами освіти або працівниками закладу чи раптового погіршення їх стану здоров’я.

Ведеться вся необхідна документація щодо реагування на нещасні випадки,травмування учасників освітнього процесу відповідно до вимог законодавства.

Приміщення їдальні укомплектовано столами і стільцями в достатній кількості для прийому їжі учнями за затвердженим графіком. Приміщення, меблі та поверхні миються та дезінфікуються за встановленим графіком та згідно інструкцій. При вході в їдальню обладнана окрема зона для миття рук з електросушарками.

Гарячим харчуванням охоплена вся молодша школа та частина старшої школи.  

Організація харчування у закладі сприяє формуванню культури здорового способу життя учнів. Меню складається згідно «Перспективного примірного двотижневого меню на зимово-весняний період на 2022 рік» з урахуванням всіх харчових норм для здорового розвитку здобувачів освіти.

Заклад освіти забезпечений комп’ютерною технікою: комп’ютерами, ноутбуками, проєкторами та інтерактивною дошкою). Комп’ютерний клас, навчальні кабінети підключені до мережі Інтернет. Учні мають обмежені права та обмежений доступ до налаштувань.

Вчителем інформатики регулярно проводяться майстер-класи, консультації з педпрацівниками щодо правил безпечної роботи в Інтернеті.

З дітьми регулярно проводяться бесіди та заходи щодо безпечної роботи в Інтернеті, учні переглядають фільми, проходять навчання та тестування з даної теми.

Переважна більшість здобувачів освіти та їхніх батьків поінформовані закладом освіти щодо безпечного використання мережі Інтернет. З батьками та дітьми проводиться профілактична робота щодо попередження кібербулінгу та безпечного використання мережі Інтернет, у тому числі й під час проведення батьківських зборів та виховних годин.

У закладі проводиться робота щодо адаптації та інтеграції учнів до освітнього процесу. Питання адаптації 1,5,10 класів розглядається на засіданнях психолого-педагогічного консиліуму, педагогічної ради щороку.

У ліцеї проводиться антибулінгова робота, з якою ознайомлені всі учасники освітнього процесу, постійно проводяться тематичні заходи. Керівництво та працівники закладу знають, як діяти у випадку виявлення булінгу. Педагогічний колектив закладу освіти систематично працює над тим, щоб освітнє середовище було вільне від будь-яких форм насильства та дискримінації.

Заклад освіти залучає представників правоохоронних органів для співпраці з питань запобігання та протидії булінгу.

Класоводи та класні керівники постійно інформують батьків щодо пропусків занять учнями. Також проводиться просвітницька робота з батьками щодо профілактики насильства в дитячому колективі, кібербулінгу, безпеки в Інтернеті.

У закладі розроблені правила поведінки для всіх учасників освітнього процесу, з яким вони ознайомлені.

У більшості випадків усі часники освітнього процесу дотримуються та виконують вимоги згідно затверджених правил.

У закладі освіти здійснюється щоденний контроль, аналіз причин відсутності здобувачів освіти на заняттях та вживаються відповідні заходи. Постійно проводиться аналіз причин відсутності учнів, у разі необхідності здійснюється відповідна робота з учнями, батьками.

Здобувачі освіти у разі потреби отримують необхідну психолого-соціальну підтримку. З учнями постійно проводяться просвітницькі заходи, класні години, тренінги, тематичні стіннівки, готуються брошурки з контактними номерами центрів допомоги.

Керівництво закладу, педагогічні працівники знають та дотримуються правил згідно затвердженого Порядку реагування на випадки булінгу у закладі.

У нашому ліцеї не було таких випадків, коли потрібно було повідомити правоохоронні органи та Службу у справах дітей про випадки булінгу.

У закладі освіти створені умови для інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами: розроблено індивідуальні програми розвитку дитини (розроблена спільно з батьками) та індивідуальні навчальні плани; створено команду психолого-педагогічного супроводу та умови для роботи асистентів вчителів; проводяться корекційно-розвиткові заняття Для проведення таких занять використовуються наявні дидактичні засоби для дітей з особливими освітніми потребами.

У закладі освіти облаштований пандус, однак приміщення вбиралень не адаптовані до використання усіма учасниками освітнього процесу з особливими освітніми потребами.

В інклюзивних класах асистенти вчителів надають дитині необхідну підтримку та допомогу, створюють сприятливу психологічну атмосферу під час взаємодії з учнем,постійно аналізують результативність своєї роботи та вносить відповідні корективи.

Заклад освіти співпрацює з Новоселицьким ІРЦ.

Під час анкетування учнів зазначають, що на уроках та позаурочних заходах використовується мультимедійне обладнання, комп’ютерна техніка, спортивний інвентар, наочність. Однак, наявне у закладі освіти навчальне обладнання використовується педагогами не завжди раціонально та функціонально.

У закладі освіти наявна бібліотека, ресурси якої використовуються для навчальних занять. Учні відвідують бібліотеку для самопідготовки, консультацій, проєктної роботи, для отримання необхідної літератури та підручників.

Потреби у вдосконаленні освітнього середовища закладу:

  • потребує ремонту асфальтоване покриття подвір’я;
  • необхідно придбати електрорушники;
  • слюсарна, столярня майстерні, спортивний зал потребують оновлення матеріально-технічного забезпечення;
  • у кабінеті інформатики необхідно частково замінити комп’ютерну техніку;
  • потребують ремонту роздягальні для хлопців та дівчат;
  • педагогам раціонально та функціонально використовувати навчальне обладнання;
  • потребує обладнання туалетів на першому поверсі для осіб з порушенням опорно-рухового апарату.

РОЗДІЛ ІІ. СИСТЕМА ОЦІНЮВАННЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ

Критерії оцінювання навчальних досягнень учнів оприлюднені на інформаційних стендах у кабінетах.

Під час анкетування з’ясовано, що 41 % учителів адаптують критерії оцінювання, розроблені МОН України, до умов роботи закладу; 5% розробляють власні критерії оцінювання.

Більшість здобувачів освіти (74%) та батьків (81%) отримують інформацію про критерії, правила та процедури оцінювання результатів навчання школярів від педагогічних працівників на початку навчального року, семестру та на першому уроці вивчення теми. Під час опитування 75% учнів зазначили, що вчителі ще до початку оцінювання завжди пояснюють вимоги до результатів навчання; 25% здобувачів освіти відзначили, що в переважній більшості отримують аргументацію щодо виставленого балу на своє прохання. Отже, як свідчать відповіді учнів, 96% з них задоволені процесом інформування щодо правил і процедур оцінювання результатів їх навчальної діяльності.

Спостереження за навчальними заняттями показало, що учні звикли до доброзичливої атмосфери в класі, не бояться помилитися, не відчувають з боку однокласників чи вчителя намагань поглузувати з неправильних відповідей, ставлять питання вчителю для уточнення завдань.

Більшість учителів (86%) надають учням час на обдумування відповіді, забезпечують зворотний зв’язок щодо якості виконання завдання, відзначають досягнення учнів та підтримують у них бажання навчатися, що підтверджується результатами анкетування здобувачів освіти.

Результати анкетування учнів свідчать про те, що переважна більшість із них (70%) пов’язують успішність свого навчання із власною наполегливістю та працьовитістю; 51% – із рівнем викладання навчальних предметів учителями; 23% – із допомогою батьків; 5% – із об’єктивним оцінюванням їхніх навчальних досягнень. Самооцінювання результатів своєї роботи під час занять 24% опитаних учнів здійснюють постійно, 47% – здебільшого, 24% – дуже рідко.

При складанні річного плану роботи закладу на 2021-2022 навчальний рік проаналізовано та враховано моніторинг результатів навчальних досягнень учнів, що здійснювався кожним педагогом. Отже, проведений аналіз дозволяє зробити висновок про те, що в закладі функціонує відкрита, прозора і зрозуміла для всіх учасників освітнього процесу система оцінювання навчальних досягнень учнів, хоча є частина учнів та батьків, які потребують додаткових інформаційно-роз’яснювальних зусиль з боку педагогічних працівників щодо оцінювання результатів навчання.

Аналіз результатів опитування вчителів показав, що під час проведення навчальних занять та в позаурочній діяльності найчастіше педагоги застосовують такі форми підтримки здобувачів освіти, як індивідуальні консультації (41%), корисні посилання на Інтернет-ресурси (34%), створення ситуації успіху (25%); психологічну підтримку здобувачам освіти в їхньому навчанні надають 23% учителів. Результати опитування учнів свідчать, що більшість із них відчувають з боку вчителів підтримку й повагу та допомогу в освітньому поступі. Застосування в педагогічній діяльності вчителів принципів діяльності вчителів принципів справедливого і зрозумілого всім учням оцінювання, заходи підтримки навчальної діяльності здобувачів освіти, які вживають педагоги, сприяють формуванню в здобувачів освіти відповідального ставлення до навчання.

Під час спостереження за навчальними заняттями з’ясовано, що близько половини вчителів систематично організовують самооцінювання та взаємооцінювання здобувачів освіти, що підтверджується відповідями учнів під час анкетування.

Сьогодні інструментом розвитку та підтримки діяльності учнів є формувального оцінювання. Під час участі в опитуванні 41% учителів зазначили, що вони використовують формувальне оцінювання.

Потреби у вдосконаленні системи оцінювання здобувачів освіти:

  • учителям впроваджувати окремі аспекти формувального оцінювання, частіше використовувати на уроках самооцінювання та взаємооцінювання;

— оцінювати знання учнів з урахуванням оцінювання відповідно до компетентнісного підходу;

  • вдосконалити процедуру внутрішнього моніторингу та використання його результатів для забезпечення якості освіти.

Робота з обдарованою молоддю

Головним показником якості діяльності педагогічного колективу є досягнення учнів. Протягом навчального року в школі проводилася робота із залучення учнів до науково-дослідницької діяльності та участі у різних етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, турнірів, змагань конкурсів.

Учні  освітнього закладу постійно беруть участь у різноманітних конкурсах, турнірах, олімпіадах, конференціях районного, міського, обласного та Всеукраїнського рівнів.

У 2021-2022 н.р. учні ліцею брали участь у І-ІІ етапах Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін:

Призери ІІ туру Всеукраїнських олімпіад

(районних) з базових дисциплін у 2021/2022 н.р.

Динівецького ліцею

Прізвище, ім’яКласМісцеПредметВчитель
1.Урсу Юлія8-А3Румунська мова та літератураСавка Р.М.
2.Динту Ганна8-Б2Англійська моваПаскар Ч.В.
4.Банар Наталія9-Б2ПравознавствоСтоян Л.С.
5.Борш Валерія112БіологіяКімак Л.І.

Призери Всеукраїнської інтернет-олімпіади «На Урок»

з базових дисциплін у 2021/2022 н.р.

Динівецького ліцею

Прізвище, ім’яКласМісцеПредметВчитель
 Усата Данієла5-АДиплом III ступеняУкраїнська мова та літератураКлим А.В.
 Фауст Сніжана5-АДиплом III ступеняУкраїнська мова та літератураКлим А.В.
 Урсу Микита5-АДиплом II ступеняУкраїнська мова та літератураКлим А.В.
 Ілик Дарія5-БДиплом I ступеняУкраїнська мова та літератураКлим А.В.
 Довган Ванеса5-БДиплом I ступеняУкраїнська мова та літератураКлим А.В.
 Лупушор Василь5-БДиплом II ступеняУкраїнська мова та літератураКлим А.В.
 Штефлюк Ксенія5-БДиплом III ступеняУкраїнська мова та літератураКлим А.В.
 Рябко Олексій5-БДиплом II ступеняУкраїнська мова та літератураКлим А.В.
 Чубрей Максим5-БДиплом III ступеняУкраїнська мова та літератураКлим А.В.
 Беженар Василь9-БДиплом II ступеняУкраїнська мова та літератураКлим А.В.
 Істратій Катерина4-АДиплом ІІ ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Ігнатюк Андрій4-АДиплом І ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Довган Еріка4-АДиплом І ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Чубрей Артем4-АДиплом ІІІ ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Чубрей Евеліна4-АДиплом ІІ ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Винту Валентин4-АДиплом І ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Кімак Дар’я4-АДиплом ІІ ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Амаріца Володимир4-БДиплом ІІ ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Чупак Ярослава4-БДиплом І ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Рябко Делісія4-БДиплом І ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Тодерішина Емілія4-БДиплом І ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Стоян Дар’я6-АДиплом ІІІ ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Ілик Каріна6-АДиплом ІІІ ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Істратій Ганна6-АДиплом ІІІ ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Паскар Мелісса6-АДиплом І ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Лисак Анна-Марія6-АДиплом І ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Рябко Данієла6-АДиплом І ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Чубрей Артем4-АДиплом ІІІ ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Чубрей Евеліна4-АДиплом І ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Винту Валентин4-АДиплом І ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Ілик Каріна6-АДиплом І ступеняАнглійська моваІгнатюк А.В.
 Істратій Ганна6-АДиплом ІІ ступеняАнглійська моваІстратій В.В.
 Рябко Данієла6-АДиплом ІІІ ступеняАнглійська моваІстратій В.В.

Призери конкурсу «Мовознавець» з англійської мови

у 2021/2022 н.р.

Динівецького ліцею

Прізвище, ім’яКласМісцеПредметВчитель
1.Манюк Андрій21Англійська моваПаскар Ч.В.
2.Паскар Ксенія31Англійська моваПаскар Ч.В.
3.Динту Ірина32Англійська моваПаскар Ч.В.
4.Скрипник Надія62Англійська моваПаскар Ч.В.

РОЗДІЛ ІІІ. ОЦІНКА ДІЯЛЬНОСТІ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

За результатами спостереження за навчальними заняттями, опитування педагогів та вивчення документації встановлено, що педагогічні працівники планують свою професійну діяльність, аналізують її результативність. Усі учителі (100 відсотків) планують свою роботу, мають календарно-тематичне планування, що відповідає Освітній програмі закладу освіти, затвердженими Міністерством освіти і науки України навчальним програмам з предметів. Використовуючи принцип академічної свободи, вчителі самостійно визначають кількість годин на вивчення окремих тем. Теми відвіданих навчальних занять відповідають календарно-тематичному плануванню.

Вчителі самостійно визначають послідовність вивчення тем та кількість годин на їх вивчення відповідно до освітніх потреб. При плануванні роботи вчителям забезпечено академічну свободу.

У ході спостереження за проведенням навчальних занять зафіксовано, що більшість учителів використовують освітні технології, спрямовані на оволодіння здобувачами освіти ключовими компетентностями та наскрізними уміннями. Зокрема, усіма педагогами формується ключова компетентність – спілкування державною мовою. Більшість педагогічних працівників використовують зміст предмету для формування суспільних цінностей, а саме розвиток в учнів загальнолюдських цінностей, соціальної емпатії та толерантності, виховання патріотизму, навички співпраці та культури командної роботи. Проте слід зауважити, що лише окремі педагоги застосовують методи, форми і засоби навчання, використання яких сприяє розвитку екологічної компетентності, ініціативності та підприємливості.

У закладі освіти індивідуальні освітні програми розробляються лише для дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах.

У закладі створено необхідну матеріальну базу для використання ІКТ педагогічними працівниками: наявні комп’ютери, інтерактивні дошка та інше технічне обладнання, програмне забезпечення, доступ до мережі Інтернет. Педагогічні працівники початкових класів забезпечені технічними засобами навчання. Відповідно до вимог НУШ, обладнані робочі місця учителів, придбані технічні засоби, що дає можливість щоденному їх використанню в освітньому процесі.

У базовій та старшій школі проєктори встановлено в кабінетах біології, фізики, української мови, англійської мови, інформатики, історії. У жовтні 2021 р. отримали 10 ноутбуків, якими користуються вчителі-предметники.

Для ефективної організації освітнього процесу під час дистанційного навчання практично усі учителі проводили онлайн-уроки, використовуючи платформи Zoom, Google Meet.

Педагогічні працівники закладу забезпечують власний професійний розвиток. За результатами проведеного анкетування та вивчення документації встановлено, що учителі обирають різні види, форми підвищення рівня своєї професійної майстерності (онлайн-курси, тренінги, майстер-класи, вебінари, самоосвіта), суб’єкти підвищення кваліфікації (ІППОЧО, Всеосвіта, ЕдЕра, На урок).

У закладі освіти відсутні перешкоди, які б могли завадити професійному розвитку вчителів (так вважають 95% опитаних педагогів). 100% вчителів вважають, що у закладі освіти створені умови для постійного підвищення кваліфікації педагогів, їх чергової та позачергової атестації, добровільної сертифікації, тощо. Кожен педагог забезпечує власний професійний розвиток з урахуванням цілей та напрямів розвитку освітньої політики, обираючи кількість, види, форми та напрями підвищення рівня своєї професійної майстерності, у тому числі з учнями з особливими освітніми потребами.

Аналізуючи тематику, яку обрали педагоги для професійного зростання, з’ясовано, що учителі надають перевагу та обирають курси щодо: законодавчого забезпечення освітнього процесу, методичних аспектів викладання предметів та курсів, безпечного освітнього середовища, організації інклюзивної форми навчання, цифрових навичок навчання, основ медіаграмотності, протидії та попередження булінгу та впровадження форм дистанційного навчання.

Більшість здобувачів освіти вважають, що їхня думка враховується та має значення при організації освітнього процесу та вивчення окремих предметів. Педагогічні працівники, в основному, використовують форми роботи, спрямовані на формування партнерських взаємин зі здобувачами освіти, застосовують особистісно орієнтований підхід у навчанні.

У закладі освіти налагоджена конструктивна співпраця педагогів з батьками учнів. Співпраця відбувається у різноманітних формах, у більшості через батьківські збори  та індивідуальне спілкування з батьками, що сприяє налагодженню партнерських взаємин між педагогами закладу освіти та батьками здобувачів освіти. Батьки добре поінформовані про діяльність закладу, інформацію одержують на батьківських зборах, від класного керівника, через спільноти в соцмережах та через сайт закладу.

З метою зростання фахової майстерності вчителів, підвищення професійного рівня молодих спеціалістів, творчого вирішення педагогічних завдань і проблем закладу, координованості дій вчителів-предметників була організована робота методичні фахові спільноти ліцею, творчих груп вчителів-предметників:

МФС вчителів початкових класів (голова Рябко А.В.);

МФС вчителів суспільно-гуманітарного циклу (голова Істратій М.В.) ;

МФС вчителів природничо-математичного циклу (голова Чубрей В.Ф.);

МФС вчителів художньо-естетичного циклу (голова Кімак В.І.);

МФС класних керівників (голова Стоян Л.С.);

Творча група вчителів, які викладають у 5-их класах (Стоян Л.С.,  Рябко Е.В.)

Фахові спільноти систематично ознайомлювали педагогічних працівників з новою інформацією, передовим досвідом, сприяли впровадженню їх у навчально-виховний процес.

Діяльність фахових спільнот була спланована на основі річного плану роботи ліцею. Кожне з спільнот провело по 4-5 засідань, робота яких будувалася за окремими планами, також на них затверджувались завдання для державної підсумкової атестації, олімпіад, завдання для річного оцінювання, матеріали ДПА 4-х, 9-х класів.

На засіданнях методичних спільнот обговорювалися як організаційні питання (запровадження Концепції Нової української школи, рекомендації МОН, обласної конференції, серпневої міської конференції, рекомендації «Центру професійного розвитку педагогічних працівників» Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області щодо викладання і вивчення навчальних предметів у 2021/2022 н. р., зміни у навчальних програмах, підготовка і проведення олімпіад, предметних тижнів), так і науково-методичні питання. Упродовж навчального року фаховими спільнотами були проведені предметні тижні, матеріали яких оформлено у звітах.

Протягом навчального року велася робота щодо професійної адаптації молодих педагогів (Чубрей В.А., Лиса Т.А., Влад Е.В.). Головним завданням було надання методичної допомоги вчителям-початківцям у розв’язанні першочергових проблем. Зміст роботи полягав у спільних заняттях із заступником директора з навчально-виховної роботи та індивідуальних консультаціях з вчителями-наставниками (Паламарчіук В.І., Істратій Г.М., Чубрей В.Ф.) щодо складання календарних планів, конструювання уроків, ведення шкільної документації, взаємовідвідуванні уроків, заповнення педагогічного резюме.

Результати спостережень за навчальними заняттями свідчать, що педагоги переважно діють на засадах академічної доброчесності, проводять бесіди з учнями, пропонують завдання, які унеможливлюють списування, знайомлять учнів з основами авторського права. Переважна більшість вчителів інформують учнів про дотримання основних засад та принципів академічної доброчесності під час проведення навчальних занять та у позаурочній діяльності. За результатами анкетування 56% учнів зазначають, що їх регулярно інформують про дотримання академічної доброчесності, 30% відповіли, що інформують, але нерегулярно, 6% — тільки на початку навчального року, 8% стверджують, що подібні заходи не проводились.

Потреби у вдосконаленні педагогічної діяльності вчителів закладу освіти:

—   створити власні блоги для поширення досвіду роботи учителям, у яких вони відсутні;

—   більше уваги приділяти роботі педагогів у напрямку роз’яснення норм академічної доброчесності, зокрема й законодавчої бази цього питання;

—   у аналітичних наказах, рішеннях педагогічних рад більшість рекомендацій учителям мають бути адресними.

Виховна робота

Відповідно до статті 15 Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020 № 463-ІХ у закладах освіти виховний процес є невід’ємною складовою освітнього процесу і має ґрунтуватися на загальнолюдських, культурних цінностях українського народу, цінностях громадянського (вільного демократичного) суспільства, принципах верховенства права, дотримання прав і свобод людини громадянина тощо.

Виховна робота у ліцеї протягом 2021/2022 н.р. була спрямована на виконання завдань, поставлених Конституцією України; Конвенції про права дитини (ратифікована Постановою ВР від 27.02.91 № 789- XII); Законів України: «Про повну загальну середню освіту освіту» від 16.01.2020 № 463-ІХ; «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 № 2402-ІІІ; «Про протидію торгівлі людьми» від 20.09.2011 № 3739-VI; «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті» від 09.04.2015 № 314-VIII; «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» від 09.04.2015 № 317-VIII; «Про запобігання та протидію домашньому насильству» від 07.12.2017 № 2229-VIII.

Виховна робота у 2021-2022 н.р. здійснювалася відповідно до програми «Основні орієнтири  виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів».

Протягом 2021-2022 н.р. виховна робота у закладі проводилася як очно, так онлайн, на платформах CLASSROOM, Zoom,Viber.

Каналом для співпраці залишився Фейсбук, шкільний сайт, а також набрали обертів раніше створені групи у Viber-і. Батьки, діти, учителі та громадськість тісно спілкувалися, підтримуючи один одного, надаючи допомогу та поради, проводились онлайн-консультації з різних тем освітнього та виховного характеру.

Виховна робота під час карантину проходила у формі челенджів, відеоуроків, віртуальних екскурсій, цікавих постів, інтернет-конкурсів. Онлайн-рекомендації надавали соціальний педагог, практичний психолог, медична сестра.

Педагогічний колектив працював над проблемним питанням з виховної роботи: «Виховання всебічно розвиненої особистості, порядної, толерантної, духовно багатою, фізично та психічно здорової; формування стійких якостей патріота і громадянина України».

Зміст виховної діяльності було сплановано у відповідності до наступних ключових ліній:

  • Ціннісне ставлення до себе;
  • Ціннісне ставлення до сім ї, родини, людей;
  • Ціннісне ставлення особистості до суспільства та держави;
  • Ціннісне ставлення до праці;
  • Ціннісне ставлення до природи;
  • Ціннісне ставлення до культури та мистецтва.

Виховна робота у 2021/2022 н.р. була спрямована на створення сприятливих умов для всебічного розвитку дітей на кожному з вікових етапів, їх адаптації в соціумі, формування демократичного світогляду, ціннісних орієнтирів, засвоєння морально-етичних норм, сприйняття власної індивідуальності, впевненості в собі, на усвідомленому виборі здорового способу життя, на осмислення самовизначення у виборі професії, на пропаганду духовних надбань українського народу, на виховання любові до рідної землі, мови, на формування правової культури, негативного ставлення до протиправних діянь, розвиток учнівського самоврядування, співпрацю з батьками, з закладами охорони здоров’я та громадськими організаціями.

На формування ціннісного ставлення до природи були спрямовані різноманітні форми виховної діяльності екологічної тематики, такі як:

  • Шкільний конкурс «Рослини – наші зелені друзі»;
  • Проведення Свята осені «Осінь щедра, осінь золота»;
  • Свято квітів «Парад квітів»;
  • Усний журнал «Аптека бабусі Медицини»;
  • Усний журнал «Екологічні проблеми людства»;
  • Акція «Збережемо ялинку»;
  • Проведення гри «Геліантус»;
  • Виставка екологічних плакатів «Земля – наш дім»;
  • Акція «Нагодуй пташку взимку»;
  • Фотовиставка «Людина – частина природи»;
  • Акція «Весняна толока», «Шкільна клумба»;
  • Акція «Старим зошитам – нове життя”.

Ціннісне ставлення до культури та мистецтва формувалося в здобувачів освіти під час підготовки та участі в районних конкурсах:

  • виставка-конкурс «Галерея мистецтв» (Кімак Аріна, 9-Б кл – І місце; Чупак Крістіна, 6-А клас – ІІ місце);
  • зональний онлайн фестиваль-конкурс дитячої творчості «Буковинська зіронька» (Стоян Дар’я, 6-А клас – ІІ місце);
  • виставка-конкурс «Космічні фантазії» (Кімак Аріна, 9-Б клас – ІІ місце).

Учні нашого закладу також брали участь у конкурсах «Новорічна композиція»,  «Марцішор», «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!».

Свої мистецькі здібності школярі демонстрували під час різноманітних конкурсів, заходів в освітньому закладі:

•   Виставка малюнків «Барви осені»;

•   Виставка малюнків «Професії моїх батьків»;

•   Захід «Вечорниці на Андрія»;

•   Свято Миколая «Миколай іде, подарунки несе!»;

•   Захід «Калейдоскоп Різдвяних Свят!»;

•   Конкурс читців М. Емінеску;

•   Тиждень образотворчого мистецтва;

•   Виставка робіт обдарованих дітей;

•   День гумору;

•   Проведення Дня вишиванки;

•   Свято «Прощання з букварем».

Важливою складовою змісту виховання особистості є усвідомлення дітьми та учнівською молоддю значущості праці, конкурентоспроможності й самореалізації особистості за умов ринкових відносин. Тобто ціннісне ставлення до праці передбачає як підготовку учнів до майбутньої професійної діяльності, так і розвиток потреби у трудовій активності.

Учні початкових класів знайомилися з професіями в процесі ігрового спілкування. Саме з метою професійної орієнтації було сплановано та здійснено ряд екскурсій на підприємства села: екскурсія до  сільської аптеки 2-3 кл., СТО с. Динівці, пожежної частини с. Динівці (4-7 класи). Також проведені ряд заходів:

•   Шкільна акція «Затишок»;

•   Осінній ярмарок;

•   Тиждень профорієнтацій;

•   Акція “Весняна толока”;

•   Акція “Шкільна клумба”;

•   Оформлення стенду “Майбутньому абітурієнту”

•   Конкурс творів “Ким я хочу стати в майбутньому”;

•   Виховний захід «Цінуймо хліб»;

•   Конкурс на кращу годівничку для птахів;

•   Діагностика професійних інтересів учнів;

•   Акція «Книжкова лікарня».

Практичним психологом та соціальним педагогом проведено та проаналізовано анкетування «Вибір майбутньої професії».

Формування ціннісного ставлення особистості до суспільства і держави здійснювалося через цикл заходів, спрямованих на виховання поваги до національної символіки, Конституції України, законів Української держави, заходи до Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС,  щодо відзначення Дня Соборності України, до Дня захисника України, Дня добровольця, Дня Єднання.

•   Проведення першого уроку;

•   День народження шкільної організації «Оптиміст»;

•   Акція «Допоможи українській армії»;

•   Гуманітарна акція;

•   Акція «Ветеран живе поруч»;

•   Упорядкування пам’ятника загиблих односельців;

•   День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій;

•   День Збройних сил України;

•   День Соборності України, виховний захід «Єдина соборна Україна»;

•   День виводу військ з Афганістану;

•   Зустріч з учасниками АТО Бурлакою Андрієм, Кирилюком Василем;

•   Матеріальна допомога учаснику АТО Бучко Івану;

•   День трагедії на ЧАЕС;

•   Захід до Дня гідності та свободи;

•   День української писемності;

•   Тиждень права;

•   Свято Шевченківської поезії «Кобзареві передзвони»;

•   Захід “Герої не вмирають … вони просто йдуть”

•   Відзначення Дня пам’яті та примирення;

•   День Європи.

Ціннісне ставлення до себе. Робота з охорони життя і здоров’я учнів.

Система профілактичної роботи з попередження дитячого травматизму у 2020-2021н.р. мала такі складові, як викладання предмету «Основи здоров’я» (1-9 класи), організація систематичних медичних оглядів учнів та педагогічних працівників; проведення усіх видів інструктажів з учнями; проведення роботи щодо формування здорового способу життя, тематичних класних годин, профілактичних бесід та лекцій для учнів закладу та їх батьків із залученням представників Комунальної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги», національної поліції; висвітлення питань профілактики дитячого травматизму на батьківських зборах.

          Протягом року робота з профілактики дитячого травматизму знайшла своє відображення у проведенні таких виховних заходів, як проведення місячника «Увага! Діти на дорозі!», тижня профілактики дорожньо-транспортного травматизму, місячника охорони праці, тижня безпеки життєдіяльності, днів безпеки життєдіяльності напередодні канікул, дня цивільного захисту з відпрацюванням шляхів евакуації на випадок надзвичайної ситуації:

•     Виховний захід «Скажемо пожежам «Ні»;

•     Розробка пам’яток для учнів «Правила безпеки у побуті»;

•     День здоров’я;

•     Організація та проведення Дня цивільного захисту;

•    Проведення  «Тижня безпеки дорожнього руху».

Систематично проводились тематичні виховні години та бесіди з профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму, пожежної безпеки та інших видів дитячого травматизму, проходили конкурси та вікторини на краще знання правил пожежної безпеки, дорожнього руху, конкурси малюнку «Мій друг – світлофор», плакату «Безпечний рух – запорука життя», конкурс малюнків та плакатів «Рятувальник очима дітей».

В кожному навчальному кабінеті наявні інструкції з техніки безпеки, правил безпечної поведінки учнів під час перебування в кабінеті, куточок з профілактики дитячого травматизму серед дітей. Загальношкільні стенди з протипожежної безпеки, правил дорожнього руху, попередження наркоманії, алкоголізму та паління використовувались протягом 2021-2022 н.р. як наглядно-агітаційні матеріали, необхідні у профілактичній роботі з попередження дитячого травматизму.

          До роботи з попередження всіх видів дитячого травматизму залучалася й батьківська громадськість. На класних батьківських зборах систематично розглядалися питання профілактики травматизму та інфекційних захворювань серед дітей.

          Протягом 2021-2022 н.р. у ліцеї для здобувачів освіти 1-11 класів систематично проводились додаткові бесіди з усіх видів поточного травматизму. Були проведені всі види інструктажів, інструктажі на місцях та в спеціалізованих навчальних кабінетах. Велися журнали обліку інструктажів та журнал реєстрації нещасних випадків, систематично проводились інструктажі з техніки безпеки перед проведенням екскурсій, походів з відповідними записами у класних журналах та журналі інструктажів.

Формування ціннісного ставлення до сім’ї, родини, людей  здійснювалося через цикл заходів, спрямованих на формування моральних якостей (чуйності, чесності, правдивості, взаємодопомоги, товариськості, гідності, щедрості, поваги до особистості):

•   Свято Дня знань;

•   Проведення Дня вчителя (літературно-музична композиція «З любов’ю до вчителя»);

•   Акція «Милосердя»;

•   Акція «Червоний хрест»;

•   Акція «Діти – дітям»;

•   Зустріч з випускниками «Вечір шкільних друзів»;

•   Святкування міжнародного жіночого дня;

•   Свято Останнього дзвоника;

•   Проведення випускних вечорів.

Робота з соціального захисту учнів у 2021-2022 н.р. знайшла відображення в ряді проведених заходів. Систематично здійснювалось оновлення банку даних дітей пільгового контингенту, зміни до якого  вносилися кожного разу після зміни у соціальному статусі учнів.

Станом на 01.06.2022 року на обліку в Динівецькому ліцеї перебуває дітей пільгових категорій, з них:

  • багатодітні  родини – 34 сімей (76  дітей);
  • 5 дітей з інвалідністю;
  • 6  напівсироти;
  • 10 дітей з неповних сімей;
  • 2 дітей, які навчаються інклюзивно;
  • 24 дітей, батьки яких знаходяться за кордоном.

          Крім зустрічей та бесід з представниками правоохоронних органів, з представниками Комунальної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги» з учнями ліцею, слід назвати й такі заходи, як систематичне оновлення банку даних на дітей пільгових категорій, корекційна робота психолога з цими категоріями учнів, охоплення їх гуртковою роботою тощо.

Питання роботи ліцею з профілактики дитячої бездоглядності та попередження злочинності серед неповнолітніх розглядалися на педраді, нарадах при директорі.

Класними керівниками проводилась систематична робота з сім’ями дітей-півсиріт, дітей з малозабезпечених сімей. Протягом навчального року ці сім’ї відвідувались адміністрацією ліцею, соціальним педагогом, психологом закладу, класними керівниками; батьки здобувачів освіти запрошувалися на засідання Ради профілактики правопорушень. З боку класних керівників здійснювався контроль за відвідуванням учнями навчальних занять, проводилась індивідуальна робота щодо запобігання відсутності учнів без поважних причин.

Також правопросвітницька робота із здобувачами освіти здійснюється через роботу правового клубу «Лекс» (керівник – Стоян Л.С.).

До роботи в гуртках було охоплено 132 учнів що становить 54% від загальної кількості учнів ліцею. Свої досягнення вони представили на різних конкурсах в межах району, області.

Головне завдання педагогічного колективу – залучити батьків до загального виховного процесу, використовуючи їх творчі можливості у позакласній роботі з класними колективами.

Основні напрямки роботи з батьками:

•   участь батьків у роботі закладу;

•   робота батьківських комітетів класів;

•   проведення батьківських зборів;

•   особисті бесіди адміністрації та класних керівників з батьками;

•   консультації для батьків;

   Основними завданнями спільних заходів є:

•   забезпечення духовної єдності поколінь;

•   забезпечення єдиних педагогічних вимог до виховання особистості дитини;

•   включення дитини в спільну роботу з дорослими;

•   виховання поваги до школи, батьків, вчителів, товаришів.

Діагностика реалізації заходів передбачає вивчення ставлення батьків до педагогічного процесу, конфліктності в системі «Сімꞌя-школа», наявності та ефективності спільної діяльності дітей та дорослих, школи та сімꞌї.

З метою реалізації цих завдань в ліцеї створені клуби батьківського всеобучу «Батьківські роздуми», «Сімейна розмова». Прогнозуючим результатом цієї діяльності є ефективність системи спільної діяльності сімꞌї та ліцею.

Педагогічний колектив у 2022/2023 н. р. буде працювати над проблемним питанням з виховної роботи: «Соціалізація особистості на засадах створення сприятливого освітнього середовища в  умовах реалізації компетентнісного підходу та принципу дитиноцентризма».

Мета виховної роботи ліцею: «Формування морально-духовної життєво компетентної особистості, яка успішно самореалізується в соціумі як громадянин, сім’янин, професіонал; передача молодому поколінню багатства духовної культури нашого народу, своєрідності його світогляду, героїчної історії, формування у дітей розуміння особистої значущості праці як джерела саморозвитку і самовдосконалення».

Враховуючи результати аналізу виховної роботи за 2021/2022 н.р. та виходячи з виховної мети закладу, на наступний рік передбачено розв’язати такі завдання:

  • підвищення соціального статусу виховання у системі освіти закладу, зміцнення й розвиток виховних функцій закладу;
  • забезпечення взаємодії ліцею з усіма соціальними інститутами, дотичними до виховання дітей та учнівської молоді.
  • посилення ролі сім’ї у вихованні дітей, зміцнення її взаємодії з закладом.
  • розвиток учнівського самоврядування в ліцеї, використання нових форм реалізації виховного потенціалу дитячого та молодіжного руху.
  • оптимізація змісту і форм виховного процесу.

Пріоритетними  напрямками виховної роботи у 2022-2023 н.р. будуть:

• розвиток уміння навчатися впродовж життя: здатність до пошуку та засвоєння нових знань, набуття нових вмінь і навичок, організації освітнього процесу (власного і колективного);

• формування соціальної і громадянської компетентності, виховання патріотизму, громадянських якостей особистості;

• розвиток підприємливості, уміння генерувати нові ідеї та ініціативи та втілювати їх у життя з метою підвищення як власного соціального статусу та добробуту, так і розвитку суспільства і держави;

• уміння розумно та раціонально користуватися природними ресурсами в рамках сталого розвитку, усвідомлення ролі навколишнього середовища для життя і здоров’я людини, здатність і бажання дотримуватися здорового способу життя;

• організація виховного простору через діяльність шкільних органів учнівського самоврядування.

Також, у зв’язку з воєнними діями та оголошеним військовим станом у країні питання контролю за дітьми стало особливо гострим. Тому адміністрація закладу тримала на постійному контролі пересування дітей. Класними керівниками налагоджений тісний контакт з кожною сім’єю. Проводився  щоденний моніторинг за пересуванням сімей і дітей в них. Створена онлайн-таблиця, в яку кожного ранку вносяться зміни щодо пересування і навчання дітей в таких складних умовах. Учнів, які не виходять на зв’язок і не приступили до занять немає.

РОЗДІЛ ІV. УПРАВЛІНСЬКІ ПРОЦЕСИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ

У закладі освіти розроблено Стратегію розвитку на 2021-2025 рр., (Схвалена на засіданні педагогічної ради, протокол № 5 від 18.02.2021року та затверджена засновником). Стратегія включає місію, візію закладу освіти, а також завдання та принципи, складається з 7 проєктів: І  — «Управління освітнім процесом»; ІІ – «Професійне зростання педагога»; ІІІ – «Якість навчання»; ІV – «Обдарована дитина»; V – «Виховний простір»; VІ – «Учнівське самоврядування»; VІІ – «Освітнє середовище».  Стратегія розвитку оприлюднена та розміщена на сайті закладу освіти. Діяльність закладу здійснюється на основі річного плану роботи, який схвалюється педагогічною радою та затверджується директором закладу.

Аналіз річного планування засвідчив, що його структура охоплює всі напрями діяльності закладу, враховує основні завдання визначені Стратегією розвитку, містить аналіз роботи закладу за попередній навчальний рік. Визначені терміни виконання та відповідальні особи за виконання. Річний план роботи закладу розробляється у співпраці адміністрації закладу та педагогічних працівників. У плані роботи передбачена тематика засідань педагогічної ради, яка спрямована на реалізацію основних завдань.

У Динівецькому ліцеї розроблено, затверджено Положення про внутрішню систему забезпечення якості освіти, що визначає стратегію й процедури забезпечення якості освіти відповідно до законодавства.

Адміністрація закладу вживає заходів для створення належних умов діяльності, планує розвиток матеріально-технічної бази. Наявні листи-клопотання до засновника щодо встановлення вентиляції даху.

Під час анкетування 97% педагогічних працівників зазначили, що задоволені загальним психологічним кліматом у закладі.

У закладі освіти забезпечується доступ учасників освітнього процесу, представників місцевої громади до спілкування із керівництвом (особистий прийом, звернення, використання сучасних засобів комунікації).

За наслідками вивчення документації та інтерв’ювання з’ясовано, що керівництво закладу вчасно розглядає звернення учасників освітнього процесу та вживає відповідних заходів реагування.

Інформаційні ресурси закладу оновлюються та містять актуальну інформацію. Інформація про заходи, що проводяться у закладі, фото- та відеоматеріали викладаються на сторінках у Facebook. Здійснюється інформування усіх учасників процесу через Viber групи. Однак офіційний сайт закладу освіти потребує вдосконалення, оновлення та додаткового наповнення контентом.

У освітньому закладі кадровий склад укомплектований, вакансії відсутні.

Адміністрація закладу сприяє підвищенню кваліфікації працівників шляхом заохочення їх до проходження курсів, тренінгів та семінарів на різноманітних освітніх платформах, з подальшим схваленням їх на педагогічних радах. Здійснюється інформаційно-просвітницька робота щодо проходження добровільної сертифікації. Однак, упродовж останніх років жоден із педагогічних працівників відповідної ініціативи не проявив. Розроблений план підвищення кваліфікації, який потребує вдосконалення в частині урахування пропозицій педагогічних працівників.

Запорукою ефективності освітнього процесу було і залишається підвищення професійного рівня педагогів.

У 2021/2022 навчальному році у закладі працювало 41 педагогічних працівників.

Атестація педагогічних працівників проводилась згідно «Типового положення про атестацію педагогічних працівників України», затвердженого наказом МОН України № 930 від 06.10. 2010 року, та наказу Міністерства освіти і науки молоді та спорту України від 20.12.2011 р. за № 1473 «Про затвердження змін до Типового положення про атестацію педагогічних працівників», плану роботи атестаційної комісії закладу.

Адміністрацією заладу та атестаційною комісією своєчасно було виконано такі заходи: у вересні проведено корегування плану атестації на наступний навчальний рік, створено атестаційну комісію, узгоджено її склад з профспілковим комітетом, видано відповідні накази. Педагогічний колектив був ознайомлений із списком педагогічних працівників, що атестуються. Було перевірено строки проходження курсів підвищення кваліфікації, у жовтні закріплено за вчителями відповідальних від адміністрації для вивчення системи і узагальнення досвіду роботи. Складено графік проведення відкритих уроків та позакласних заходів. Методичні матеріали вчителів, що атестуються, узагальнено на педагогічній раді Адміністрацією закладу надано допомогу по складанню особистих планів роботи учителів на період атестації та міжатестаційний період.

У 2021-2022 н.р. в закладі атестувалися 7 педагогічних працівників, з них 4 – проатестовано Атестаційними комісіями І рівня, 3 – підлягають атестації комісією ІІ рівня.

1. Підтвердження кваліфікаційної категорії «Спеціаліст вищої категорії» та педагогічного звання «Вчитель методист» — вчителя румунської мови та літератури Данилову Л.Д.;

2. Присвоєння кваліфікаційної категорії  «Спеціаліст ІІ категорії» — вчителя хімії Влад Е.В.;

3. Присвоєння кваліфікаційної категорії  «Спеціаліст І категорії» — вчителя початкових класів Істратій І.В.;

4. Підтвердження кваліфікаційної категорії «Спеціаліст вищої категорії» та педагогічного звання «Старший вчитель» — вчителя географії Продана Ю.І.;

5. Присвоєння кваліфікаційної категорії  «Спеціаліст ІІ категорії» — вчителя початкових класів Лису Т.А.;

6. Підтвердження кваліфікаційної категорії «Спеціаліст вищої категорії» та педагогічного звання «Вчитель методист» — вчителя історії та правознавство Стоян Л.С.;

7. Присвоєння кваліфікаційної категорії  «Спеціаліст І категорії» — вчителя української мови та літератури Тодеришину А.В.

У закладі освіти реалізуються права та обов’язки учасників освітнього процесу, 85% батьків здобувачів освіти та 82% учнів стверджують, що їхні права у закладі дотримуються. Підтверджують це і більшість педагогічних працівників. При прийнятті управлінських рішень, керівництво закладу враховує пропозиції педагогічних працівників та батьків.

У закладі функціонує Рада закладу та учнівське самоврядування, які активно залучаються до вирішення питань діяльності закладу. За їх участі розроблено Стратегію розвитку, Освітню програму, Положення про внутрішню систему забезпечення якості освіти, правила для учнів, річний план роботи, Положення про академічну доброчесність.

Розроблений та затверджений режим роботи закладу, який враховує потреби учасників освітнього процесу.

Розклад навчальних занять сформований, однак не в повній мірі враховує вікові особливості здобувачів освіти та санітарно-гігієнічні вимоги. Мають місце нульові уроки. Не забезпечується дотримання вимог щодо часу проведення уроків математики, фізики, які у розкладі розміщені останніми уроками.

В закладі реалізуються індивідуальні освітні програми здобувачів освіти шляхом організації інклюзивного навчання (інклюзивне навчання – 2 учнів).

Забезпечується підтримка талановитих та обдарованих дітей шляхом їх залучення до різноманітних конкурсів; проєктів, заходів.

Закладом освіти затверджено Положення про академічну доброчесність учасників освітнього процесу. Переважна, більшість здобувачів освіти відзначають, що для них проводяться бесіди про неприйнятність плагіату.

Як свідчить аналіз анкетування учасників освітнього процесу, у закладі освіти здійснюється постійна просвітницька робота щодо неприпустимості проявів корупції. Так, 72% учнів зазначили, що вони отримують інформацію про корупцію під час уроків, 18% – під час бесід, 10% – під час позаурочних заходів.

Потреби у вдосконаленні управлінських процесів та внутрішньої системи забезпечення якості освіти:

  • вдосконалити структуру та зміст річного планування роботи закладу освіти з урахуванням усіх стратегічних цілей розвитку закладу;
  • своєчасно оновлювати інформацію на сайті закладу;
  • активізувати роботу щодо участі вчителів у процедурі сертифікації;
  • удосконалити роботу онлайн-анкетувань з метою моніторингу якості освіти;
  • сприяти і надалі формуванню в учасників освітнього процесу негативного ставлення до корупції.

Як директор освітнього закладу у роботі з працівниками дотримуються партнерського стилю керівництва. Проблеми обговорюються й виробляються різні варіанти рішення, з них обирається найбільш оптимальний, затверджується і в подальшому здійснюється. Основними формами спілкування є наради, індивідуальні бесіди, інформування. Контроль здійснюється не заради пошуку винних, а заради позитивного кінцевого результату. На моє переконання, завдяки такому стилю керівництва у ліцеї залишається мінімум агресивності, наявне творче вирішення справ; переважають такі методи керівництва як порада, особистий приклад, похвала; ставлення до людей – шанобливе, вимогливість поєднується із справедливістю, спілкування ввічливе, поважливе, рідко з наказом. У зв’язку з цим я надаю колегам більше самостійності, відповідно їхній кваліфікації і характеру роботи, створюю необхідні умови для самореалізації. У кожному зі своїх підлеглих бачу, насамперед, особистість у всьому розмаїтті її людських якостей і властивостей.

Висловлюю щиру подяку за співпрацю: учням – за бажання вчитися, учителям – за творчість, за любов до своєї професії; батькам– за допомогу, розуміння, підтримку і сподіваюсь на подальшу плідну співпрацю; технічному персоналу за їх щоденну працю, за чистоту в освітньому закладі та на території ліцею. Я вірю в наш освітній заклад, захоплююся його талановитими особистостями: учнями, вчителями, випускниками, які примножують справу нашого ліцею.

Бажаю усім присутнім щастя, здоров’я, тепла, натхнення, творчої праці. Хай кожен день приносить Вам і Вашим близьким радість і задоволення. Хай панує мир, злагода та добробут у Ваших оселях.

Бажаю МИРУ, мирного неба, добра, ПЕРЕМОГИ УКРАЇНІ!  

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *